#1 2008-06-22 16:46:55

Keeganen

Chaosiarz i Oszołom

Punktów :   

Amaja ID 533

*Zbliżał się już wieczór. Ochładzało się już coraz bardziej. Z słychać było coraz głośniejsze gmoty. Deszcz zbliżał się nieuchronnie. Dziewczynka zobaczyła z daleka postać i podeszła do niej. Miała na sobie cieniutką, zwiewną błękitną sukienke ozdobioną w kwiatki. Niestety, na taką pogode to nie był wystarczający ubiór. Widac było, że jest jej bardzo zimno. Jej jasne bląd były delikatnie rozwiewane przec coraz chłodniejszy wietrzyk, a reszta opadały na jej ramiona. Jej oczy miały kolor głęboki, ale jasno-szafirowy. W swoich malutkich rączkach trzymała pluszowego misia, którego tuliła do siebie. Miś był w wielu miejscach rozdarty. Dziewczynka zaczęła podążać za nieznajomym bez słowa. Była cała zmarznięta i roztrzęsiona.*"

Odpadła z miejsca. Dlaczego? Dlatego, że stoczyłem z nią bardzo długą, dwu godzinną wojnę o Imię i profil. Już do avatara nie miałem serca się przyczepić.

Jej włosy, zależnie od jej nastroju zmieniają kolor. Na prawym ramieniu ma znamię w kształcie anioła,
_____

Zmieniają kolor? To znaczy co? Twoja postać jest kameleonem?

Znamię w kształcie Anioła? A co to jest anioł?
_____

Znalezioną ją w jaskini smoka.
_____

To smoki istnieją w Varklandzie?
_____
Ma wyostrzone zmysły.
_____

Być może wzrok i trochę słuch, ale co jeszcze? Smak? zapach? dotyk? I niby dlaczego? To dopiero dziecko. Nie mogła się tego nauczyć. I co znaczy, że przynosi śmierć? W rękach? Pudełku? Szkatułce?
___
Z niewyjaśnionych przyczyn chroni ją magiczna aura i trudno ją zranić fizycznie.
___
A niby z jakiej okazji? Ona ma dopiero dwanaście lat.
____
Z charakteru jest małą słodziutką i przepiękną dziewczynką, którą niestety wszyscy omijają pod wpływem strachu.
____
Skoro jest słodka i niewinna, to dlaczego wszyscy mieliby ją omijać? I jak można bać się małej, słodkiej niewinnej dziewczynki hm? Nikt o zdrowych zmysłach by się jej nie bał. To tylko dziecko.

+ Natychmiast zdejmij OT z opisu. Jest niezgodny z prawem.

No ty cyba czytać nie umiesz.
Co!? Już nawet znamienia nie można mieć? Może mam napisać jako znak szczególne, że ma szrame przez całą twarz? A kto powiedział, że w varklandzie. Może to było w jakiejś innej krainie, tylko ją ty przyprowadzono. A na polanie chowańców to nie ma smoków? I nie mów, że tylko mechanicznie, bo strace już cierpliwość. Ma wyostrzone zmysły, ale będzie to zauważalne dopiero jak skończy pełnoletność. Nie czytasz dokładnie. Przynosi śmierć. Nie znasz takiej metafory? Do szkoły nie chodziłeś czy co? Poza tym jest tam też "nieszczęście" :]. Z tą aurą to sam sobie wytłumacz. Może dlatego, że jest mała i niewinna? A ludzie się jej boją bo jak było napisane przynosi ze sobą śmierć i nieszczęście. Czytaj ze zrozumieniem, a nie na "blache" to będzie ok.

Jesteś lekarzem więc z jakiej racji znamię, nie blizna, ZNAMIĘ może przybrać kształt anioła hm? Może PRZYPOMINAĆ KSZTAŁTEM anioła a nie być nim. To raz. Dwa, Nie przypominam sobie, by ktokolwiek zezwalał na posiadanie fabularne smoka. Chowaniec to chowaniec. To zwierzę. W jaskini smoka, mała i niewinna dziewczynka została by od razu zjedzona. Wyostrzone zmysły po czym ma? Albo ma mieć? Jeśli nie ma TERAZ to z jakiej racji znalazło się to w profilu? Przecież jeszcze nie wiesz, czy będzie miała czy nie będzie miała, bo JESZCZE ich NIE ma. A przynosi śmierć to znaczy co? Zaraża jakąś chorobą? Ludzie samoistnie nie umierają. Nie idziesz po ulicy i nie zabijasz wzrokiem jak bazyliszek. Czy to jasne? Trochę realizmu dziewczyno. Masz z tym straszne problemy. Z resztą, jak idziesz ulicą i widzisz niewinną dziewczynkę to co? Boisz się jej? Uciekasz w panice, bo Ci może krzywdę zrobić? Albo dlatego, że ma AURĘ? A skąd ta aura się wzięła? Wszyscy wiedzą, że Aura jest wynikiem magicznych poczynań, zaklęć lub zwyczajnie została otrzymana od jakiegoś bóstwa. Tego w profilu nie masz. I umiem czytać lepiej niż Ty rozumieć to co sama napisałaś. : )

Wiesz, co. Wiem co pisze i nie chce marnować energii na kogoś takiego jak ty. Jakoś TYLKO tobie to przeszkadza."

Swoje wypowiedzi zaznaczyłem kolorem.
Profil po pierwszej poprawie:

Poprawki do wyglądu:
Ma prześliczne oczy koloru szafirowego. Kto raz w nie spojrzy ten nie może oderwać wzroku gdyż są tak piękne. Liczy już 12 wiosn. Koloru jej włosów nie można ustalić, ale przyjmuje się za blond. Jej włosy, zależnie od jej nastroju zmieniają kolor. To za sprawą magicznego zaklęcia, które zostało na nie rzucone przez tajemniczą osobe.

Co to za tajemnicza osoba?

Na prawym ramieniu ma znamię przypominające kształtem anioła, natomiast na drógim w kształcie,

Pisze się "drugim".

którego jeszcze nikt nie określił. Jedni mówią, że to diabeł, inni, że to śmierć...Jedno jest pewne.Mimo swojej wstrząsająco pięknej urody i niewinnego wyglądu wszędzie gdzie się pojawi przynosi nieszczęście. Nikt nie wie w jaki sposób, bo nikt tego jeszcze nie przeżył.

Nie podoba mi się nadal to o tym nieszczęściu. W jaki sposób się to objawia? Sprecyzować.

Jej pełne imię brzmi Amaja Nemesis Dragon. Słowo Nemesis wzięło się od prześladującego nieszczęścia, a Dragon od miejsca w którym ją znaleziono. Nikt nie wie skąd jest. Powstała i już. Znalezioną ją w jaskini smoka poza królestwem Varkland. Obecnie jest małą dziewczynką, która potrzebuje wojownika do towarzystwa. Z niewyjaśnionych przyczyn chroni ją magiczna aura i trudno ją zranić fizycznie. Ona sama mówi, że to przez kogoś, kogo tylko ona widzi, ale wszyscy inny uważają, że ma przewidzenia, a aura jest sprawką Bogów, aby ją chroniła zanim nie znajdzie kogoś do opieki.

Jakiego boga jest ta aura?

Z charakteru jest małą słodziutką i przepiękną dziewczynką.

I ostateczny:

Poprawki do wyglądu:
Ma prześliczne oczy koloru szafirowego. Kto raz w nie spojrzy ten nie może oderwać wzroku gdyż są tak piękne. Liczy już 12 wiosn. Koloru jej włosów nie można ustalić, ale przyjmuje się za blond. Jej włosy, zależnie od jej nastroju zmieniają kolor. To za sprawą magicznego zaklęcia, które zostało na nie rzucone przez tajemniczą osobe. Ona sama mówi, że to Mastyr. Na prawym ramieniu ma znamię przypominające kształtem anioła, natomiast na drugim w kształcie, którego jeszcze nikt nie określił. Jedni mówią, że to diabeł, inni, że to śmierć...Jedno jest pewne.Mimo swojej wstrząsająco pięknej urody i niewinnego wyglądu wszędzie gdzie się pojawi przynosi nieszczęście. Dziwnym zbiegem okoliczności jest to, że często osobą, które ją spotkały umierają bliscy. Jej pełne imię brzmi Amaja Nemesis Dragon. Słowo Nemesis wzięło się od prześladującego nieszczęścia, a Dragon od miejsca w którym ją znaleziono. Nikt nie wie skąd jest. Powstała i już. Znalezioną ją w jaskini smoka poza królestwem Varkland. Obecnie jest małą dziewczynką, która potrzebuje wojownika do towarzystwa. Z niewyjaśnionych przyczyn chroni ją magiczna aura i trudno ją zranić fizycznie. Ona sama mówi, że to przez kogoś, kogo tylko ona widzi, ale wszyscy inny uważają, że ma przewidzenia, a aura jest sprawką Mastyr, aby ją chroniła zanim nie znajdzie kogoś do opieki. Z charakteru jest małą, słodziutką i przepiękną dziewczynką.

Roi się w nim od PG - tak uważam.

Ostatnio edytowany przez Keeganen (2008-06-22 16:50:41)

#2 2008-06-22 21:29:28

Lael

MG

Punktów :   

Re: Amaja ID 533

Całkowicie zgadzam się z przedmówcą (przedpiszącym O.o) Jestem nietolerancyjna, owszem. Dostałam podanie:

"*Zbliżał się już wieczór. Ochładzało się już coraz bardziej. Z słychać było coraz głośniejsze gmoty. Deszcz zbliżał się nieuchronnie. Dziewczynka zobaczyła z daleka postać i podeszła do niego. Miała na sobie cieniutką, zwiewną błękitną sukienke ozdobioną w kwiatki. Niestety, na taką pogode to nie był wystarczający ubiór. Widac było, że jest jej bardzo zimno. Jej jasne bląd były delikatnie rozwiewane przec coraz chłodniejszy wietrzyk, a reszta opadały na jej ramiona. Jej oczy miały kolor głęboki, ale jasno-szafirowy. Dziewczynka zaczęła podążać za nieznajomym bez słowa. Była cała zmarznięta i roztrzęsiona.*"

Po przeczytaniu tego oraz jej profilu jestem skłonna przypuszczać, że naprawdę ma 12 lat i została gdzieś znaleziona O.o. Poprosiłam o poprawki, czekam na odpowiedź, jednak szczerze wątpię, by była sensowna.

Nie bo nie.

#3 2008-06-23 15:54:21

KiciaQ

Nagareboshi

1772440
Call me!

A do mnie napisała jakbym była facetem. o.0

I podzielam komentarze do profilu.

A ja dostałam tyle...

1. O tym z tą ochroną to zaproponował mi inny MG. Nie powiem jaki. A włosy dodają ciekawego efektu podczas sesjii. Miałem ich już ponad 20 i każdemu się ten pomusł spodobał w użyciu.
2. Nie wiedziałem, że jestes kobietą, bo pisze tylko wyślij wiadomość bez płci ;P

- Nie podoba mi się ten pomysł z boską ochroną- jak to już ma takie- wole nie wiedzieć jakimi czarami będzie sadzić.
- Nie podobają mi się magiczne włosy kameleona.
- Powyższe dwa nie podobają mi się dlatego, że wybitnie świadczą o powergamingu. Magia i boskie moce wprost huczą wokół panienki, która jest DZIECKIEM. Sorry, ale w temacie dla MG był poruszany wątek pani z magicznymi przedmiotami, które przy tym, były naprawdę niewinne. Traktujmy ludzi równo.
- I nie podoba mi się to, że panna nawet się nie zainteresuje do kogo pisze.

A przy okazji- 12-letni elf na jakim jest poziomie, gdyby porównywać do ludzi? Wiek "przedszkolny", czy niemowlak?

Ostatnio edytowany przez KiciaQ (2008-06-23 17:17:21)

"I was going to let you go,
after all there aren't many of us out there,
but you're just such a pain in the ass."
~Lucy~ (Elfen Lied)

#4 2008-06-23 21:48:30

Lael

MG

Punktów :   

Mnie się nie podoba, że nikt się nie interesuje, do kogo pisze. Ech,...szkoda gadać. To w ogóle jest on, czy ona, bo chyba nie może się zdecydować?

Nie, nie, absolutne nie temu czemuś. Jeśli chce, by wszyscy ją omijali łukiem szerokim, bo jest tak złowróżebna, to niech zagra przerażająco, a nie wmawia innym, że się jej boją. Ewentualnie mogę się zgodzić na to, że jej się WYDAJE, że jej włosy zmieniają kolor i że jest pod opieką bogini...

Nie bo nie.

#5 2008-06-23 22:06:47

KiciaQ

Nagareboshi

1772440
Call me!

Chwila moment...

To KTO tej pani dał rangę mieszkańca? o.0

To już ta "obrażona" bardziej zasługiwała...

Ostatnio edytowany przez KiciaQ (2008-06-23 22:07:58)

~Lucy~ (Elfen Lied)

#6 2008-06-23 22:17:23

Zenek

MG

Punktów :   

*Zbliżał się już wieczór. Ochładzało się już coraz bardziej. Z słychać było coraz głośniejsze gmoty. Deszcz zbliżał się nieuchronnie. Dziewczynka zobaczyła z daleka postać i podeszła do niego. Miała na sobie cieniutką, zwiewną błękitną sukienke ozdobioną w kwiatki. Niestety, na taką pogode to nie był wystarczający ubiór. Widac było, że jest jej bardzo zimno. Jej jasne bląd były delikatnie rozwiewane przec coraz chłodniejszy wietrzyk, a reszta opadały na jej ramiona. Jej oczy miały kolor głęboki, ale jasno-szafirowy. Dziewczynka zaczęła podążać za nieznajomym bez słowa. Była cała zmarznięta i roztrzęsiona.*

Też dostałem taką wiadomość. Ale to na pewno nie ja dałem mieszkańca

#7 2008-06-25 10:31:20

Lael

MG

Punktów :   

A ja wiem. Tak jak ktoś poprzednio, po prostu zapytałam. Ot i imię winnego, któremu wg mnie należy się publiczny lincz:

Cadhard de Coudray.

Nie bo nie.

#8 2008-06-25 12:48:06

Kireea Amentiae

Kochany wredasek ^^

status 4768046
848722
Punktów :   

Mieszkaniec został zdjęty, i rozmawiałam z nią, będzie zmieniała całkiem postać.

#9 2008-06-25 14:07:01

Keeganen

Chaosiarz i Oszołom

Punktów :   

Mam nadzieję, że na lepsze.

#10 2008-06-25 23:07:51

KiciaQ

Nagareboshi

1772440
Call me!

Ja powiem inaczej- na normalniejszą. ;p Co by to była za postać jeszcze lepsza niż powergamerska. xD

~Lucy~ (Elfen Lied)

Stopka forum

RSS